Wednesday, May 9, 2012

What is L0ve ?

taip laju2 by Deena Adrina at 5:30 PM
Anda rasa: 
0 komen budak cute

When you think about it, love is what you want it to be, in any shape, form, expression, words, emotion... Love is a billion different things for a billion different people.

For me, love is when someone can make you laugh at random moments - but not everytime you're sad. Sometimes, you just need someone there to understand your sadness and wrap their arms around you, to tell you everythings going to be ok. Love is when you could stay up for hours and hours into the night, just talking, talking about nothing that means anythings.

Love is when you can be your complete self around the other person without worrying they'd judge you bcoz they already know and love you for who you are. Love is when you make mistakes. When you fight. When you argue, when everything goes wrong. Love is when you realize, through all that, you still know you couldn't live without the other person, so you apologize and make everything better bcoz life's too short to not see what went wrong and fit it.

Love is when someone means so, so much, words don't even begin to describe what you feel.


ngeeheehee.. gula hati aqu. saje tayang. :D

Wednesday, May 2, 2012

I just ♥ u

taip laju2 by Deena Adrina at 12:33 AM
Anda rasa: 
0 komen budak cute
Sometimes we can't agree on what to do.
         Sometimes we argue.
Sometimes I over think things. (OK. all the time)
                                 Sometimes I get annoyed too easily.
         Sometimes I make you mad.

                                           But...

                                                       Most of the time you make me happy. (OK. all the time)
                                           Most of the time I make you smile.
                                                                           Most of the time we laugh at each other.
                                                       Most of the time we talk about anything and everything.
                                           Most of the time I laugh at you for being so silly and cute.

          But...

                       All of the time I miss you, from the second you're gone.
All of the time I look at you, and can't help smiling.
           All of the time I wish I could talk to you constantly.
                       All of the time, I'm so thankful for us.
           All of the time I pinch myself; How am I with you?
All of the time I'm glad I fell like I have people inside my tummy running around doing star jumps.

                       All of the time I have butterflies.
           All of the time you're on my mind.
                                 All of the time I think about the last time I saw you.
All of the time I love you.

DISTANCE never separates ♥TWO HEARTS♥ that really care.

Monday, April 30, 2012

Bismillah 5

taip laju2 by Deena Adrina at 11:44 PM
Anda rasa: 
0 komen budak cute
Assalamualaikum my fellow.


Alhamdullilah.. dapat gak malam niy aku update blog, cume kali niy nak share ngan korang sket sbyk tentang fadhilat Bismillah 5. Sebenarnya Bismillah niy ade byk, ade Bismillah 6, Bismillah 7, Bismillah 9 & Bismillah 20. Masing2 ade fadhilat & function tersendiri. Kalau korang amal kan lagi bagus.. InsyaAllah. Amalkan ayat Bismillah 5 niy sebelum & selepas bangun dari tidur, lepas solat atau kalau korang rase takut atau tak sedap hati. Meh kita amalkan Bismillah 5 niy.. ^__^


BISMILLAH 5

1) Bismillahir Rahmanir Rahiim
2) Bismillahish Shaafii
3) Bismillahil Kaafii
4) Bismillahil Mu’aafii
5) Bismillahil ladzhi laa ya dhurru ma’as mihi syai un fil ardhi wala fis sama’i wa huwas samii’un ‘alim
Ertinya:
1) Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang
2) Dengan nama Allah Yang Menyembuhkan
3) Dengan nama Allah Yang Mencukupkan
4) Dengan nama Allah Yang Memberikan kesihatan yang baik
5) Dengan nama Allah yang tidak memberi kemudaratan dengan namanya akan sesuatu pun di dunia dan di langit dan Dia Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui
Fungsi Bismillah 5 macam yg disenarai kt bawah niy:
1. Penawar bisa diri
2. Penawar kepada penyakit bisa-bisa tulang
3. Penawar bisa-bisa badan.
4. Penawar bisa batu merian
5. Untuk mengubat penyakit yang tataw  puncanya.
Cara nak rawat plak korang bole cuba macam kt bawah niy:
Letakkan tangan kat tempat yang sakit tu, then tarik nafas. kemudian bacalah Bismillah 5 ini sebanyak 7 kali. Kemudian tiupkan di tempat yang sakit tu. Lepas tu tiup plak kat atas air. Kalau anggota yang sakit tu ta boleh di sentuh dengan tangan sebab sakit atau sukar utk meletakkannya, letakkan tangan kat bahagian anggota lain dengan ikitikad(penumpuan) bahawa anggota tersebut adalah anggota yang sakit. 
ok, untuk fadhilat2 dye plak:
1. Makbul segala hajat dan cita-cita.
2. Luas rezeki
3. Menang dalam peperangan.
4. Penerang hati.
5. Dijauhkan dari segala penyakit.
6. Dibaca 70 kali tiap-tiap hari, aman dari ancaman raja-raja dan pembesar yang zalim.
7. Dibaca di tempat yang suci nescaya dapat melihat malaikat, jin dan syaitan.
8. Dibaca pada malam Jumaat 20 kali boleh melihat orang di dalam kubur.
9. Aman daripada binatang buas.
10. Air laut menjadi tawar.
11. Terlepas daripada terkena bunuh jika dibaca kepada tubuh badan.
12. Jika ditulis dan dijadikan azimat atau dibaca pada sawah aman daripada ancaman babi, tikus atau burung.
13. Terselamat daripada bahaya musuh dan seteru.
14. Terselamat dari karam di laut. 
15. Jika dibaca pada minyak malam jumaat 3 kali, boleh memudahkan perempuan beranak jika meminumnya. (air selusuh bersalin)
16. Orang yang pekak jika dibaca pada telinganya selama 7 hari nescaya dapat mendengar.
17. Orang gila atau yang dirasuk oleh iblis apabila dibaca ditelinga 3 kali InsyAllah lari iblisnya.
18. Boleh tawarkan segala jenis bisa termasuk bisa sengat binatang seperti lebah, ular dan ikan.
19. Boleh tawarkan segala jenis racun dan santau, seperti yang diperbuat daripada miang rebung, ulat buku mati beragan, hempedu katak dan sebagainya.
20. Terkeluar daripada penjara apabila dibaca bersungguh-sungguh.

Semoga kita sentiasa didalam lindunganNya. Amin

Wednesday, April 25, 2012

gula hati convo..

taip laju2 by Deena Adrina at 2:10 AM
Anda rasa: 
0 komen budak cute

Assalamualaikum fellow.. :)


Gula hati ite da graduate da.. best laa dye, ite ta dpt grad same2 dye pun.. shedeyyy! :'(
yg lagi sedey ta dpt g tgk pn.. hmmm... chian ko deena.. pape pun Tahniah Dee !! 

bunga pinjam.. oloooo, ite ta bg awak munge erk.

eheem. future husb & future in law.. gagaga

untung laaa.. Tahniah korang! :)

senyuman bangga... ^____^

Saturday, April 14, 2012

my dream bedroom

taip laju2 by Deena Adrina at 6:30 PM
Anda rasa: 
0 komen budak cute

Assalamualaikum ..

Aqu suka kan benda2 chomel & cool, ta kira benda tu ape pun janji chomel & menarik di mata aqu, pasti aqu akan tergila2 kan & rase na beli terus. Termasuklah about decoration for bedroom & my future house. InsyaAllah .. Aqu akan decorate sendiri taste mcam mane yg aqu na, dan pasti kan kemas, selesa & chomel!! ^_^ Sekarang niy aqu tengah dok pikir2 dan deco future bilik aqu niy macam mne erk, idea tu da ade. tapi idea tu byk sgt, tataw na choose yg mne da.. Actually, kalau na bilik tu mesti ade rumah dulu an, tp rumah pun blom siap ag canner?? aqu yg excited lebih plak, abah kate dalam tahun depan maybe siap. hmmm.. lambat lagi laa na dok bilik baru. cepat laa abah siap an rumah baru kite.. (ok, cukup..)

mase aqu tgh boring2 someday tu, aqu try laa search idea deco niy .. some of that adalah niy .. korang rase mane erk ?? 
 I Love purple much ! ini mungkin akan ada kt 1 sudut lam bilik aqu nanti.

sweet kan, gugurl sgt .

yg niy ringkas & simple. Tetap kemas. 

Love this also. ad miaow kt situ :)

sgt chomel yg ini, tp aq sedar aqu da tua :(

lau uma aqu ade loteng, aqu na wat mcm niy la. Huu

ok, yg niy bukan bilik ye. Ini ruang lepak aqu kt depan bilik. Abah! along nak ade niy nanti. ngee

Haa.. niy lagi lari dari entry. HUHU.. rumah aqu nanti aqu na dapur mcm niy.
I love this colour for my kitchen.

Semua chomel2 kan, deco dye pun sgt simple tp sweet je. bile laa na ade mcm niy (da start berangan). Nak jugak yg mcm niy.. ta kira, ta kira! (erk! gedik). Anyone ade na sponsor for me ?? HUHU.. please ... **mate bersinar2**

ok.. Tataa ^_^ (gitu jew an)







 

The corner of Deena | icesejuk.blogspot.com